Vaak voorkomende klachten

In de praktijk kom ik mensen tegen met verschillende problemen met hun voeten of nagels. Toch zijn er een aantal problemen waar meer mensen last van hebben. Ik zet ze hieronder voor u op een rijtje en zal er kort wat over vertellen. Herkent u een van deze problemen? Aarzel dan niet om een afspraak te maken of even te bellen om te kijken of ik wat voor u kan doen. Klik op een van de onderstaande links om er meer over te lezen.

 

 

Hebt u last van eelt, likdoorns, kloven of wilt u uw voeten en nagels goed geknipt hebben? Maak dan vandaag nog een afspraak. Blijf niet langer rondlopen met pijnlijke voeten of ingegroeide nagels. Ik help u graag met een geschikte behandeling van uw probleem af.

Pedicurepraktijk Paula Kuiters

Persoonlijke aandacht

Ik neem graag de tijd voor u zodat ik uw voeten professioneel kan verzorgen, met een op uw probleem afgestemde behandeling.

Lid van Provoet

Ik ben aangesloten bij brancheorganisatie Provoet. Dit betekent dat ik het juiste diploma en de vaardigheden heb om u te behandelen.

Tevreden klanten

Ik ben pas tevreden als uw klachten verholpen zijn. Mijn passie is het verzorgen van uw voeten en nagels, tot in de puntjes.

Eelt

Eelt is een reactie van de huid op regelmatige wrijving of druk. Als op een bepaalde plek van uw voet gedurende lange tijd wrijving of druk wordt uitgeoefend ontstaat er een blaar.

Om dit te voorkomen maakt de huid een verdikking aan om de wrijving of druk op te vangen. Soms ‘slaat de huid door’ en wordt er meer eelt aangemaakt dan nodig is. Deze overtollige laag eelt haal ik voor u weg.

Waarom zou u dit overtollige eelt laten verwijderen?

  • Het ziet er niet mooi uit.
  • Het voelt gespannen of ruw.
  • Belangrijkste reden: er kunnen kloven in ontstaan.

Veel mensen gebruiken een vijl of een rasp. Dit kan geen kwaad maar in de praktijk blijkt dat alleen de meest oppervlakkige laag hiermee wordt verwijderd; de losse, ruwe velletjes dus. Het echte eelt blijf gewoon zitten. Bij de pedicure wordt het eelt professioneel weggesneden en met een frees afgewerkt.

Ingroeiende nagel

Als een hoekje of randje van uw nagel in de huid die nagel omringt wil groeien dan geeft dit pijnklachten. Om deze klachten te verminderen en om te voorkomen dat de nagel daadwerkelijk in de huid gaat groeien adviseren ik u om langs te komen, zodat ik dit kan verhelpen.

Als de nagel eenmaal is ingegroeid adviseer ik u naar de huisarts te gaan. Meestal ziet de huid dan erg rood en dik en -als het al langer bezig is- ligt de huid open, waarbij bloed en/of pus naar buiten komt. De teen is dan ontstoken.

Doorgezakte voorvoet

Als uw voorvoet is doorgezakt ervaart u meestal pijnklachten bij het lopen, op de onderkant van uw voet achter uw tenen. Om er zeker van te zijn dat dit het geval is adviseer ik een afspraak te maken met een podotherapeut.

Zij kunnen na het onderzoek corrigerende inlegzooltjes voor u maken, of andere noodzakelijke aanpassingen uitvoeren. Deze werkt alleen na doorverwijzing door een huisarts. In de meeste gevallen wordt deze behandeling gedeeltelijk of volledig vergoed.

Voor meer informatie over dit probleem verwijs ik u graag naar Podotherapiepraktijk M. de Jong.

Likdoorn

Een likdoorn kan het best worden gezien als een stukje eelt dat in een punt naar binnen groeit (als een V). De scherpe onder kant drukt in uw huid en kan een zenuw irriteren. Ik kan deze likdoorn er vrij eenvoudig uithalen, waarna de pijnklachten in de meeste gevallen direct verdwenen zijn.

Soms is de huid nog wat geïrriteerd doordat de likdoorn er lange tijd heeft gezeten. Deze irritatie zal snel verdwijnen als de likdoorn verwijderd is.

Kloven

Kloven komen veel voor op de hielen en soms ook op de voorvoet. Kloven zijn eigenlijk scheuren in het eelt. Wanneer deze kloven dieper worden kunnen ze een daadwerkelijke wond in de huid veroorzaken. Dit kan dus gaan bloeden en doet veel pijn.

Om dit te voorkomen is het belangrijk dat de kloven op tijd behandeld worden en het eelt regelmatig weggehaald wordt.

Zweetvoeten

Zweten op de voeten is heel normaal en hoeft ook geen probleem te zijn. Wanneer het echter ook gaat stinken wordt het wel vervelend. De stank wordt veroorzaakt door bacteriën, die vaak in de sokken of schoenen zitten. Om die bacteriën aan te pakken adviseer ik Samenwerkende Pedicures Voetdeo. Dit is ook bij mij in de praktijk te koop. Deze voetdeo doodt een groot deel van de bacteriën, waardoor de bron wordt aangepakt.

Snel van eelt, kloven of likdoorn af? Maak dan vandaag nog een afspraak bij Pedicurepraktijk Paula!